Monday, February 22, 2010

General Awareness PART II

General Awareness
PART II

26. The weight of an object will be minimum when it is placed at—
(A) The North Pole
(B) The South Pole
(C) The Equator
(D) The center of the Earth

27. Earth quake waves travel fastest in—
(A) Soil
(B) Molten rock
(C) Water
(D) Flexible rock

28. The angle between the geographical meridian and magnetic meridian is called—
(A) Angle of dip
(B) Angle of declination
(C) Angle of inclination
(D) None of the above

29. What is the currency of Mexico?
(A) Lira
(B) Peso
(C) Mexican dollars
(D) Krones

30. The Essar group of companies has been promoted by—
(A) Ruias
(B) Ambanis
(C) Goenkas
(D) Kanorias

31. One of the following liquor brands is not owned by United Breweries—
(A) Kalyani Black Label
(B) Blue Riband
(C) McDowells
(D) Bagpiper

32. Amtrex air conditioners has a technical collaboration with—
(A) Sanyo
(B) Mitsubishi
(C) Hitachi
(D) Carrier

33. Marlboro Cigarette is owned by—
(A) ITC
(B) Godfrey-Philips
(C) Philip Morris
(D) British American Tobacco

34. Who is the CEO of Microsoft?
(A) Bill Gates
(B) Paul Allen
(C) Larry Ellison
(D) Steve Ballnes

35. One of the following is not an Insurance Company—
(A) ICICI Prudential
(B) HDFC Natwest
(C) OM Kotak Mahindra
(D) Birla Sun Life

36. What is the currency of Portugal?
(A) Escudo
(B) Guilder
(C) Mark
(D) Schilling

37. One of the following personalities is not associated with the Indian auto sector—
(A) Suresh Krishna
(B) Venu Srinivasan
(C) Anand Mahindra
(D) Venugopal Dhoot

38. One of the following companies is not in the area of air-conditioning & refrigeration—
(A) BPL
(B) Thermax
(C) Lloyd
(D) Carrier Aircon


39. How many countries are a part of the European union?
(A) 18
(B) 15
(C) 21
(D) 12

40. Who is the attorney general of United States of America?
(A) Ashcroft
(B) Powell
(C) Rumsfeld
(D) Cheney

41. When was the generic domain name (Top Level Domain - TLD) .com introduced?
(A) 1989
(B) 1985
(C) 1994
(D) 1991

42. Who is the prime minister of Israel?
(A) Benajamin Netanyahu
(B) Ariel Sharon
(C) Shaul Mofaz
(D) Goldamyer

43. What was the significant about the purchase of a kilo of lychees on the French island of Reunion, located in the Indian Ocean?
(A) They were the first lot of lychees exported from India.
(B) It was the first official purchase using the new currency Euro.
(C) It was done by to commemorate the release of the new France with Princess Diana's image on it.
(D) None of these

148. Cash Reserve Ratio ( CRR) and Stautory Liquidity Ratio (SLR ) are terms most closely related to which of the following industries/markets—
(A) Stock Exchange
(B) Banking
(C) Mutual Fund
(D) Income Tax

45. What is common to all of the following names - Eduardo Camano, Adolfo Rodriguez Saa, Ramon Puerta and Fernando de la Rua?
(A) They were all former Presidents of Argentina.
(B) They are the dreaded drug lords of South America
(C) They own together 70% of the world's Silver mines.
(D) None of these

46. The video games X box is a product of—
(A) Sega
(B) Sony
(C) Intel
(D) Microsoft

47. It was acknowledged as the second-most dangerous computer virus in history, after the Love Bug virus. Name this virus, which struck in 2001—
(A) Melissa
(B) Code Red
(C) C-Brain
(D) Major Domo


48. What does the letters XP stand for in the product Microsoft XP?
(A) Extended product
(B) Extra Pampering
(C) Experience
(D) Entry level product


49. Which business and media tycoon won the elections to become Head of State in Italy amidst widespread clouds of scandal?
(A) Guillani Giovanni
(B) Joe Pacci
(C) Antonio Machiaveli
(D) Silvio Berusconi


50. Who is the author who created the character Dilbert?
(A) David Scott
(B) Scott Robert
(C) Robert Williams
(D) Scott Adams










    Answers


26.D        27.C        28.B        29.B         30.A

31.D        32.D        33.C        34.D        35.B

36.A        37.D        38.C        39.B        40.A

41.B        42.B        43.B        44.B        45.A

46.D        47.B        48.C        49.D        50.D

6 comments:

  1. Are you paying over $5 / pack of cigs? I buy my cigarettes over at Duty Free Depot and this saves me over 50% from cigs.

    ReplyDelete
  2. 11,000,000 Identities stolen in the last year. Don't be next. Get protected with IdentityForce.

    ReplyDelete
  3. I am using AVG protection for many years now, and I'd recommend this anti virus to all of you.

    ReplyDelete
  4. Vaporfi is the best electronic cigarettes provider on the market.

    ReplyDelete
  5. eToro is the #1 forex broker for new and professional traders.

    ReplyDelete
  6. Quantum Binary Signals

    Professional trading signals sent to your mobile phone daily.

    Start following our signals NOW & profit up to 270% a day.

    ReplyDelete