Monday, February 22, 2010

General Awareness Part VI

 General Awareness
Part VI

126. Who invented Parachute?
(A) Leonardo da Vinci
(B) Scanderberg
(C) Sigismund
(D) Van Gogh

127. McDonald's, in an unrelated diversification, is planning to set up a chain of hotels. Name the new brand.
(A) Pleasant stay
(B) Golden Arches
(C) McStay
(D) Holidayz

128. Which company unsuccessfully launched a soap under the brand Protex in India?
(A) SmithKline Beecham
(B) Hindustan Lever
(C) Reckitt and Colman
(D) Colgate Palmolive

129. Calloway, is a leading international brand of—
(A) Condoms
(B) Guns
(C) Binoculars
(D) Golf equipment

130. Which famous CEO was featured in the endorsement ad for Microsoft XP with the quote, "When I saw Windows XP in action, I was amazed. How did Microsoft get hold of my wishlist?"?
(A) Ratan Tata
(B) Azim Premji
(C) N R Narayana Murthy
(D) Arun Jain

131. Which automobile major has made a debut in the Formula One racing circuit in 2002 with its team led by the drivers Allan McNish and Mike Salo?
(A) Honda
(B) Jaguar
(C) Saab
(D) Toyota

132. Which famous company started as Asahi Optical in 1919 - before adopting its current name in 1957?
(A) Yashica
(B) Asahi Glasses
(C) Pentax
(D) Nikon

133. What brand name was given , in 1924, by the Mayor of Tokyo when he released the first watch produced by Shokosha Watch Company?
(A) Seiko
(B) Citizen
(C) Tissot
(D) None of these

134. The advertisement of which product carried the baseline 'Mom said, "Always boil the water". Moms are seldom wrong'—
(A) Ion Exchange
(B) Zero B
(C) Ford Ikon
(D) KLM Airline

135. Who has authored the latest business best-seller *Big Brands, Big Trouble?
(A) Al Ries
(B) Laura Ries
(C) Naomi
(D) Jack Trout
136. Which company owns the famous cigarette brands Charminar and Charms?
(A) Godfrey Philips
(B) Philip Morris
(C) ITC
(D) VST Industries

137. What is the name of the instrument used to measure blood pressure?
(A) Barometer
(B) Hygrometer
(C) Hydrometer
(D) Sphygmomanometer

138. Which of the following countries fought the first of the opium wars?
(A) Russia - China
(B) Britain - Indonesia
(C) China - Britain
(D) Japan - China

139. Nicolas Leonard Sadi Carnot, the noted French physicist is associated with what branch of study?
(A) Thermodynamics
(B) Sub atomic particle theory
(C) Superconductivity
(D) None of these

140. Identify the odd man out
(A) Standard and Poor
(B) Moody's
(C) Forrester
(D) ICRA


Answers

126.A    127.B    128.D    129.D    130.C

131.D    132.C    133.B    134.C    135.D

136.D    137.D    138.C    139.A    140.D

3 comments:

  1. Quantum Binary Signals

    Get professional trading signals delivered to your cell phone daily.

    Follow our signals NOW & gain up to 270% per day.

    ReplyDelete
  2. Looking to join additional affiliate programs?
    Visit my affiliate directory to see the ultimate list of affiliate programs.

    ReplyDelete