Monday, February 22, 2010

General Awareness PART III

General Awareness
PART III

51. Under what name is MTNL marketing its GSM based mobile telephony?
(A) Swarna
(B) Dolphin
(C) Speed
(D) Vayu

52. What is the name of the branded petrol with cleansing additives that is being marketed by HPCL?
(A) Power
(B) Premium
(C) Speed
(D) Clean X

53. Under what name is MTNL marketing its CDMA based WiLL service in Mumbai and Delhi?
(A) Dolphin
(B) Swarna
(C) Garuda
(D) Seema

54. To which business group did the Ambanis of Reliance Group sell their holding in Larsen and Toubro?
(A) RP Goenkas
(B) A V Birla
(C) Kanorias
(D) Mittals

55. Name the brand that was launched and promoted by a famous father-son duo—
(A) ICICI Credit cards
(B) Parket Beta
(C) Maruti Versa
(D) All of these.

56. What is the sub brand of the new car that Toyota is launching in India?
(A) Accord
(B) Jupiter
(C) C Planet
(D) Camry
57. With which brand would you identify the famous advertising slogan 'Think Different'?
(A) Apple
(B) IBM
(C) Wipro
(D) None of these

58. Which country is the company Nestle head quartered?
(A) Sweden
(B) Switzerland
(C) The Netherlands
(D) Luxemburg

59. What is the brand name of the range of shoes and apparel for children under the age of five, that Reebok plans to introduce shortly?
(A) Weebok
(B) Kids
(C) Kidsport
(D) Tyke

60. Which multinational packaged food company has an equity stake in Britannia?
(A) Danone
(B) Heinz
(C) Frito Lays
(D) Schweppes

61. Who is the chairperson of Bharti Group?
(A) Raj Mittal
(B) Alok Mittal
(C) Sunil Mittal
(D) Ramen Mittal

62. Which billionaire businessman has been elected Mayor of New York, replacing the popular Rudy Giuliani?
(A) William Clay Ford
(B) Larry Ellison
(C) James Walton
(D) Michael Bloomberg

63. Which insurance company, launched recently in India, will be using Snoopy from the cartoon series Peanuts in its advertising?
(A) Aviva
(B) HDFC Standard
(C) MetLife
(D) Sun Life

64. Which is the home country of the famous design firm Ikea?
(A) Finland
(B) Sweden
(C) Switzerland
(D) Denmark


65. 'One world. One family. One festival' - is the slogan used in advertising—
(A) Chinese New year
(B) Hong Kong's annual shopping festival
(C) Dubai's shopping festival
(D) None of these


66. Which companies chips power more than 60% of the world's cell phones?
(A) Nokia
(B) Intel
(C) Motorola
(D) Texas Instruments

67. Who is the famous author of the book What they don't teach you at Harvard Business School?
(A) Stephen R Covey
(B) Mack McCormak
(C) John Love
(D) None of these

68. Who is the RBI governor?
(A) Venkatraman
(B) Brijesh Mishra
(C) Ranjith Sau
(D) Bimal Jalan

69. Iodex brand of pain balm is owned by—
(A) Smithkline Beecham
(B) Wyeth Laboratories
(C) Glaxo
(D) Dr. Reddy's Laboratories

70. Which is the leading international audit firm that is facing serious charges on account of lapse in accounting practices?
(A) Ferguson
(B) PWH
(C) Arthur Andersen
(D) KPMG

71. Which family owns the Hero group of companies?
(A) Munjals
(B) Mansingh
(C) Firodias
(D) Hindujas

72. Who led the "Ocean to Sky" expedition that travelled along the Ganga (Ganges) river to its source?
(A) Sir Edmund Hillary
(B) Tenzing Norgay
(C) Chris Bonington
(D) Doug Scott

73. Hero Global is a venture promoted by the Munjal group
(A) to market Hero Honda two wheelers in the overseas market.
(B) to sell Hero bicycles in the overseas market.
(C) to build a automobile design lab of international repute.
(D) to set up company owned dealer network in India.

74. J. D. Power is a name associated with—
(A) an independent power producing company in New Delhi.
(B) a power plant equipment manufacturing company.
(C) a automotive battery manufacturing company.
(D) an automobile customer survey organization.


75. What does ICANN stand for?
(A) Internet Corporation for Assigned Names and Numbers
(B) International Center for Agro Nutrients and Nourishment
(C) Indian Council for Algorithm, Numbers and Notions.
(D) International council for Approved Names and Numbers.



Answers


51.B        52.A        53.C        54.B        55.C

56.D        57.A        58.B        59.A        60.A

61.C        62.D        63.C        64.B        65.C

66.D        67.B        68.D        69.A        70.C

71.A        72.A        73.C        74.D        75.A





 

4 comments:

  1. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Professional trading signals sent to your mobile phone daily.

    Start following our trades NOW and make up to 270% daily.

    ReplyDelete
  2. Want to join more affiliate networks?
    Visit my affiliate directory to find the ultimate list of affiliate programs.

    ReplyDelete